Door gebruik te maken van remote support en kennismanagement kunnen de experts van CST automatisering u uitstekend ondersteunen. Onze klantvriendelijke medewerkers staan persoonlijk garant voor een snelle en vakkundige opvolging van uw meldingen.
Voor remote support download hier teamviewer

Geef de nummer achter 'uw id' door aan de helpdeskmedewerker.
Geef daarna het wachtwoord door en de helpdeskmedewerker kan met u meekijken.

Wat is Cloud Computing?
Cloud Computing is volgens Wikipedia: “Een parallel computersysteem waarbij de software is verdeeld tussen meerdere computers op het internet. De “cloud” (Nederlands: wolk) staat voor het internet en de delen en acties van de applicatie die niet op de machine van de gebruiker plaatsvinden. Dit concept wordt gebruikt om de gebruiker niet meer te verplichten uitgebreide kennis of controle te hebben over de technologie die hij gebruikt. Cloud Computing dient vooral ter verhoging van de hogere algemene efficiëntie van software”.
Wat zijn de voordelen van Cloud Computing?
Met Cloud Computing kunnen applicaties, servers of rekenkracht binnen minuten worden opgeschaald. Is er tijdelijk meer kracht nodig, dan kan dit erg snel en zonder ingewikkelde installatie. Iets wat een traditioneel datacenter eigenlijk niet kan. Bijvoorbeeld: Groeit een organisatie sterk of groeit het aantal gebruikers snel van een applicatie of website, dan kan hier met cloud computing snel op geacteerd worden. Een groot voordeel van Cloud Computing is dat alles blijft draaien zoals het hoort, voor een vaak geringe meerprijs. Bovendien hoeft u niet te investeren in hardware, software en kennis om het platform te beheren, hierdoor zal de totale prijs voor dezelfde oplossing in de cloud lager zijn dan wanneer u zelf servers opzet. De besparing die u realiseert hangt af van het aantal medewerkers, de capaciteit die u nodig heeft en of u zelf intern een IT team ter beschikking heeft. We sommen een aantal voordelen nog eens op:
 1. Voorspelbare, en dus beheersbare en overzichtelijke, maandelijkse ICT-kosten op basis van het aantal gebruikers
 2. U hoeft niet te investeren in (nieuwe) server hardware
 3. U maakt standaard gebruik van de laatste stand der techniek
 4. U kunt zich compleet richten op de kerntaken van het bedrijf
 5. U bespaart op energiekosten. Niet alleen van servers, maar ook van randapparatuur (o.a. UPS, SAN, back-up apparatuur) en koeling
 6. U heeft geen eigen serverruimte in het bedrijfspand nodig Streamlet Consultancy regelt de dagelijkse automatische back-up van alle mail en data
 7. U beschikt standaard over de mogelijkheid tot (veilige en versleutelde) synchronisatie van e-mail, agenda en contactpersonen met laptops, tablets en smartphones
 8. Onze oplossing maakt het mogelijk om Windows- applicaties te gebruiken op iPads, iPhones,Linux, Android en Mac’s
 9. Het systeem is volledig schaalbaar; capaciteitsuitbreiding is altijd mogelijk zonder investeringen
 10. Wij nemen alle zorgen weg rondom serverbeheer en –onderhoud Geen perikelen rondom licentiebeheer (Microsoft licenties worden gehuurd)
 11. Het systeem kent een zeer hoge mate van veiligheid en betrouwbaarheid (systeem is op alle kritieke punten dubbel uitgevoerd)
 12. Uw data blijft in Nederland
 13. Mogelijkheid tot inzet van thin clients, dus weinig tot geen werkplekbeheer
 14. Applicaties en data overal en altijd bereikbaar waar een internetverbinding voorhanden is
 15. Facilitering van thuiswerk in het kader van Het Nieuwe Werken
 16. Eenvoudig aansluiten en uitrollen van IT ten behoeve van nieuwe vestigingen
 17. Mogelijkheid om eenvoudig in te spelen op “Bring Your Own Device” (BYOD) trends
 18. Aansluiting op “Green IT” trend en duurzaam ondernemen
 19. Mogelijkheid om gebruik te maken van de meest recente versie van alle Microsoftapplicaties
Is Cloud Computing voor mij als klein/MKB-bedrijf ook interessant?
Ja ! Vooral kleine en MKB-bedrijven tussen de 1 – 750 medewerkers kunnen door Cloud Computing gebruik maken van technologieën en software die voorheen niet beschikbaar waren voor hen omdat de investering te groot was of de kennis niet aanwezig was om te beheren. Dankzij cloud computing is een heel gamma software kant-en-klaar te gebruiken tegen een lage maandelijkse abonnementsprijs.
Waarom kan ik kosten besparen met Cloud Computing?
Applicaties die via het internet beschikbaar worden gesteld, hebben nauwelijks kosten aan mensen, producten of faciliteiten om ze draaiend te houden. Daarin is al voorzien, waardoor deze kosten niet meer voor de organisatie zijn. Bovendien betaal je alleen voor hetgeen je gebruikt. Ook schaalbaarheid en veiligheid zijn geregeld, wat een betere performance garandeert en dus geld oplevert. Hetzelfde geldt voor updates, deze worden vanzelf gedaan en kosten geen tijd of geld meer. Cloud-applicaties doen dus eigenlijk geen beroep op (kostbare) IT-resources. Dit zorgt ervoor dat een IT afdeling zich kan concentreren op het verbeteren van eigen applicaties, het opstarten van nieuwe projecten en actieve innovatie, in plaats van inpassen, onderhouden of updaten van bestaande applicaties en de infrastructuur. Bovendien zijn er minder mensen nodig om van start te gaan en zijn de applicaties direct beschikbaar, op een veilige manier. Het direct starten van het gebruiken van betrouwbare krachtige applicaties komt hiermee onder handbereik van iedereen, in plaats van alleen de IT afdeling of IT specialisten. Een groot voordeel is dus dat de kosten bij Cloud Computing veel lager zijn.